Big banner

Beleef de Guldensporenslag, verken het graafschap Vlaanderen en ontdek hoe de slag een symbool van identiteit werd via onze permanente tentoonstelling.

  • Op zaterdag 13/07 sluit 1302 om 16.00u (laatste voorstelling om 15.30u).
Stad Kortrijk

Adembenemende
beleving

Een betoverend klank- en lichtspel en meeslepende animaties tonen je de bloei van het Graafschap Vlaanderen en de aanleiding van de Guldensporenslag.

Innovatievepresentatiemogelijkheden

Tot in het kleinste detail

Hoe zag een goedendag eruit? Lag het slagveld vol guldensporen? Duik dieper de geschiedenis in via de 12 meter lange interactieve tafel. Touchscreens, luisterhoorns en virtual reality prikkelen je nieuwsgierigheid. 

Educatieve pakketten

Educatieve pakketten

Een onvergetelijk moment met de hele klas...

Speciaal voor de derde graad lager onderwijs en de eerste graad secundair onderwijs ontwikkelden we educatieve pakketten. 

Duur: 2u
Prijs: 3 EUR per leerling

Vraag pakket aan

Wetenschappelijk onderbouwd

Reserveren voor de immersieve beleving* verplicht.

Om het half uur kunnen 25 personen tegelijkertijd de immersieve beleving meevolgen.  Kom je als individuele bezoeker? Klik hieronder op de dag van jouw keuze en reserveer jouw tijdslot. Je krijgt hier een bevestiging van. Ben je met een groep? Ook dat kan! Als je zonder gids de opstelling wil ontdekken, kan je als groep eveneens hieronder je tickets reserveren.

* Hou er rekening mee dat reservatie steeds geannuleerd kan worden indien er een eredienst in de kerk moet plaatsvinden op hetzelfde moment.

* Zorg ervoor dat je zeker 10 min. voor het aanvangsuur aanwezig bent. De immersieve beleving begint stipt.

Kom je als individu of als groep zonder gids

Reserveer hier je ticket

Kom je als groep en wens je graag een gids te reserveren.

Neem dan hier contact met ons op 

Museums + Heritage Awards

In mei 2023 werd Kortrijk 1302 genomineerd voor een Museums+Heritage Award in de'Best Digital Use' categorie. Onze multimediale beleving, grealiseerd door CREATE.eu werd tweede in deze categorie en draagt dan ook het label 'highly commended'!

Heb je een vraag of opmerking?

Laat het ons weten via het formulier of onderstaand e-mail adres.

Lees de privacy policy.