Sporen naar 1302

Audiowandeling met ErfgoedApp

Om wat meer te weten te komen over de tijd en de toestand in Vlaanderen in aanloop naar 1302, kan je een wandeling maken door historisch Kortrijk. Onderweg luister je naar enkele audiofragmenten op een smartphone of tablet. Zo krijg je een idee van de drijfveren die tot de veldslag hebben geleid en van de personages die er een rol in speelden. We vragen wel dat de leerkracht zelf de ErfgoedApp kan opstarten en de route kan volgen. 

TIP: Combineer de audiowandeling Sporen naar 1302 met de workshop Beleef en Begrijp 1302  

Praktisch

Prijs: gratis
Doelgroep: 5de en 6de leerjaar, 1ste en 2de middelbaar
Duur audiowandeling: ca 1 uur

Vertrek aan de dienst Toerisme (Begijnhofstraat 2, Kortrijk)

Het is aan te bevelen om de ErfgoedApp vooraf te installeren. Sommige leerlingen hebben toestemming nodig van hun ouders om apps te downloaden. Bij het installeren: locatiebepaling toestaan. Het blauwe bolletje toont dan de huidige locatie. De app vooraf eens testen in de klas is zeker een goed idee. Enkele smartphones zijn voldoende, 4 à 5 leerlingen kunnen gemakkelijk op één toestel meeluisteren. Leerlingen kunnen wat moeite hebben om het kaartje te lezen. Indien de tijd beperkt is, is het best dat de leerkracht de juiste route aangeeft.

Je vindt de audiowandeling Sporen naar 1302 op https://erfgoedapp.be/tour/1184 

Reserveer de audiowandeling Sporen naar 1302

Wil je graag de audiowandeling Sporen naar 1302 reserveren? Mail dan naar musea@kortrijk.be en vermeld duidelijk de formule die je wenst te boeken. Kies je voor de audiowandeling Sporen naar 1302? Kies je voor de workshop Beleef en Begrijp 1302? Of kies je voor de combinatie van beide?